Смотреть шепот (2008) в Full HD качестве ОНЛАЙН

Дата: 04.01.2018

шепот (2008)

Сюжет[ редактиране редактиране на кода ] Сериалът представя 10 години от живота на главната героиня 1 до 4 сезон са 4 години, 5 години по-късно, 5 сезон е 1 година, общо 10 години и нейните приключения, включващи необичайни и увлекателни свръхестествени явления, по пътя към пълното щастие. Тя има дарбата да говори с душите на мъртвите, които все още не са преминали в Светлината.

Тя им помага да довършат своите недовършени дела на Земята, за да преминат в отвъдното. Мелинда е женена за Джим Кланси. По време на сезона се появява Романо първоначално известен като "Мъжът в черно" - водач на религиозна група, станал известен в Европа с организирано от него масово самоубийство през 1939 г.

Той е точно обратното на Мелинда - събира духове и не им позволява да преминат в Светлината, убеждавайки ги, че там няма нищо добро.

В Грандвю се разбива самолет и Мелинда и Романо се борят за душите на над 300 невинни загинали. При катастрофата самолетът пада върху колата на Андреа, която в същия момент е в нея, и така тя загива, без да разбере.

Във втори сезон Андреа бива привлечена от Романо, но по-късно преминава в Светлината заедно с част от пътниците на самолета. До края на сезона те всички разбират за дарбата й. В края на сезона Мелинда се запознава с Гейбриъл - той също има дарбата, но я използва за целта на Романо и спира духовете да преминат в Светлината. Той, както и Романо, работи за Сенките. В края на сезона Мелинда разбира, че Гейбриъл крие мащабен план. В четири поредни години са се случвали инциденти на една и съща дата - кораб потъва в Англия, влак дерейлира в Русия, голям мост пада в Италия и самолет катастрофира в Грандвю.

От четирите инцидента има само по едно оцеляло дете. Те се събират и Мелинда трябва да ги защити, докато не разбере какво ще се случи на петата година.

Когато кметът на града организира преклонение пред загиналите в самолетната катастрофа преди година, Гейбриъл отвлича оцелелите деца и ги праща на преклонението. Мелинда разбира за това и идва, виждайки как непреминалите духове от катастрофата се вселяват в огромен стълб, около който обикалят децата. Той пада и Мелинда се хвърля пред тях за да ги защити.

Децата успяват да върнат Мелинда обратно. В трети сезон Мелинда разбира истината за семейството си. Тя също открива, че точно в нейния антикварен магазин има вход за подземен град. Преди години част от жителите на Грандвю били изгорени и заровени живи, а сегашният град е построен отгоре им. Същевременно Джим и Мелинда вземат решение, че искат свое дете. В края на сезона, докато героите пресичат улица, професор Пейн отбелязва, че те са шестима, но има само пет сенки.

В четвърти сезон се разкрива, че петте сенки са били знак от Наблюдателите за скорошна смърт. Мелинда се запознава с Илай Джеймс, а професор Пейн тръгва на проучване в Хималаите.

През това време Джим и Мелинда се опитват да имат свое дете, но Джим бива прострелян по грешка. В болницата той получава аневризъм и умира. Седмица по-късно при катастрофа на мотор и кола Сам Лукас умира и Джим се вселява в тялото му, но губи паметта си. През сезона Мелинда се опитва да му подскаже за миналия му живот като Джим Кланси. Двамата се влюбват отново. Мелинда разбира, че всеки, който знае, че Сам е Джим, го вижда като Джим.

Много препятствия се появяват по време на опитите на Мелинда, но накрая, когато тя бива заклещена и е в опасност, Сам Джим се хвърля във водата. Преди да стигне до нея, той за малко не умира и се събужда с думите "Защо ме наричаш Сам, Мел? След това те разбират, че Мелинда е била бременна още преди Джим да умре. Същевременно Илай открива Книгата на Промените. Тя е мистериозна книга, която променя съдържанието си, попадайки в ръцете на различни лица. Имената са на хора умрели и върнали се към живота, дори за кратко.

Същевременно Карл Наблюдателят казва на Мелинда, че синът няма да има нейната дарба, а много повече. Сезонът завършва с повторната сватба на Джим и Мелинда, организирана на мястото, където те за пръв път са се срещнали. Пети сезон започва на 25 септември 2009 г. Мелинда едва не губи бебето и умира, но Карл Наблюдателят спира времето и ги спасява.

Прескачаме 5 години напред и разбираме, че Ейдън вижда Сенките и Блестящите. Сенките, които преди бяха подчинили Гейбриъл и Романо, сега нямат помощ от другите и вместо да спират всеки отделен дух да премине отвъд, те започват да се опитват да завладеят Мелинда и Ейдън. Те също се опитват да им отнемат Книгата на промените, защото тя им помага. Когато връзката между Мелинда, Ейдън, Сенките и Блестящите достига своята кулминация, Сенките обладават Мелинда, а Айдън събира всички Блестящи, които се оказват преминали духове на деца.

С помощ от Книгата, която им показва надпис "Тъмнината ще дойде и ще ги погълне, освен ако семейството на Светлината превърне нощта в ден. Същата вечер Мелинда и Джим слагат Ейдън да спи като най-нормално семейство. Мелинда поглежда майчински Ейдън, с насълзени очи, докато историята и върви към своя край. Бъдещето на сериала[ редактиране редактиране на кода ] Продуцентите на сериала са били подготвени с история за шести сезон, но спирането на сериала ги оставило само с тази до пети.

Следващото представя неосъщественият шести сезон на сериала. Подсказката в миналия сезон, когато Ейдън рисува семейна картина, на която има още едно момче до него, Джим и Мелинда, се сбъдва и Мелинда скоро ражда втория си син - Итън.

Сенките изненадващо се завръщат с нова сила. Те обладават Нед и той отвлича бебето. При конфронтация на живот и смърт, засягаща живота на бебето и Нед, Джим и Мелинда си връщат сина обратно. Тази случка плаши Делия и тя се принуждава да се премести далеч от Мелинда заедно с Нед.

Сенките по-късно правят сделка с Набюдателите да превземат Карл, понеже той вече е нарушил достатъчно правила, помагайки на Мелинда, и да оставят останалите Набюдатели. Това се случва и Карл става част от Сенките. Минават няколко години и Джим вижда, че Мелинда все още не е свикнала с факта, че не трябва да помага на духове.

Но това вече е накарало Сенките да ги оставят. Но те не знаят, че Ейдън е помагал по малко на духове през цялото време. Блестящите вече се крият, след като няма кой да спира Сенките освен тях, а духовете преминават насила в Светлината, опитвайки се да избегнат Сенките. В края на сезона Сенките превземат Итън който вече е на около 5 години след скачането във времето и в последните сцени на сезона Бедфорд се появява, казвайки на Мелинда, че е останала прекалено дълго в света на живите, виждайки и мъртвите.

Нейтън Ливайн, част от екипа на Шепот от Отвъдното.