Смотреть шахматист (2017) в Full HD качестве ОНЛАЙН

Дата: 27.01.2018

шахматист (2017)

Това стана ясно, след като БСП огласи поредната порция партийни назначения и извади схема с кумове, сватове и съпрузи. Част от кадрите в новия "дрийм тийм" правят впечатление със спорния си опит в енергийните среди. Гегов и Георгиева са кум и кума на народния избраник от ГЕРБ Александър Ненков и на съпругата му Пламена Ненкова, която също работи в "Булгартрансгаз" в отдел "Анализи и международна дейност", то есть като служител в държавната фирма е подчинена на своя кум.

Между 2002 и 2008 г. Шеметната й кариера в енергетиката съвпада с началото на връзката й с Александър Ненков, за когото се омъжва през 2011 г. А сега вече е в "Булгартрансгаз". През цялото това време съпругът й е депутат от ГЕРБ.

Майката на 33-годишния Александър Ненков - Юлия Ненкова, е шеф на Комисията за защита на конкуренцията, номинирана от ГЕРБ, като на практика се състезаваше сама със себе си за този пост. Бащата Румен Ненков пък е конституционен съдия. Спорните назначения не спират дотук. Председател на съвета на директорите в "Булгартрансгаз" е действащият шеф на общинския съвет в Хасково Таня Захариева, която по образование е юрист и цял живот е работила като адвокат и юрисконсулт.

Според официалната му биография Владимир Митрушев е завършил "Счетоводство и контрол" в Икономическия университет във Варна и е работил в сферите на строителството и инвестиционната дейност във Великобритания и България. Както "Сега" вече писа, енергийните назначения се допълват и от съучениците на Делян Добрев от Хасковската гимназия - Николай Павлов и Петьо Иванов, които в момента оглавяват съответно "Булгаргаз" и Българския енергиен холдинг.

Веднага след разкритията ГЕРБ свика спешна пресконференция с участието на всичколога Цвета Караянчева, прясно подалия оставка депутат Делян Добрев и другото главно действащо лице в енергийната схема - Александър Ненков.

Александър Ненков отхвърли обвиненията, че съпругата му е получила работата си по приятелска линия, и я определи като "изключителен професионалист". Това е едно изключително тежко дружество, едно от най-добрите предприятия в България. И благодарение на моята съпруга в последната година и половина дружеството спечели 5-6 проекта към Европейската комисия за модернизация на нашата газопреносна система. Ако не заслужава да бъде там, аз съм готов да се извиня пред цялото българско общество", разясни Ненков.

Не стана ясно как ще се определи дали г-жа Ненкова заслужава поста си. И също отправи ултиматум, но към червения депутат Елена Йончева: Защото нейната история мина всякакви разумни граници". Това е ченгеджийският похват - с добре скалъпени малки истини да направиш една конспирация, която да изглежда ужасно за зрителя и да срине авторитета на човек, който го е изграждал с години", разви хипотезата си Добрев. И допусна, че атаката срещу него цели да прикрие новите обвинения срещу Румен Овчаров, който в понеделник бе обвинен, че като министър е ощетил мини "Бобовдол" с 9 млн.

И ултимативно поиска от нея да разкрие дали съпругът й работи в "ЛУКойл", на каква позиция и с каква заплата. Както и дали Нинова не попада в конфликт на интереси, ако мъжът й е служител на "ЛУКойл", а тя гласува закони за пазари и горива като депутат.

Караянчева пренебрегна факта, че шуробаджанашките назначения са в държавната "Булгартрансгаз", а съпругът на Нинова евентуално работи в частната "ЛУКойл", както и че ГЕРБ и ПФ имат мнозинство в парламента при гласуването на всякакви закони.

Тя бе поканена от сутрешния блок на телевизията, за да коментира приятелско-роднинските назначения в Хасково, но поставила условие - да бъде поканен като гост и Александър Методиев, който е известен критик на Елена Йончева от БСП. Йончева изнесе данни за роднински връзки в общината в Хасково Машинен инженер по образование, но изявяваща се като всезнаещ оратор на ГЕРБ по всякакви въпроси, във вторник Караянчева пое телевизионната защита на Делян Добрев, описвайки неговите "успехи" в енергетиката и икономиката.

Александър Методиев трябваше да свидетелства, че Йончева лъже, че не е получавала пари от държавата, за да прави филмите си по времето, когато бе приятелка на тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев. Филмите, за които Йончева е обвинявана, че е получавала "държавни пари", са от нейни пътувания в периода 1994-1997 г. Историята с филмите на Йончева вече бе обект на дискусия по време на предизборната кампания и дори журналистката води дело за клевета срещу премиера Бойко Борисов.

Между "разкритията" за Йончева продуцентът се разграничи и от случая през 2005 г. Делото беше водено срещу италиански кинопродуцент, който снимал филм в България и развил схема за надписване на фактури и пране на пари. Така бе посрещнат заместникът на Бойко Борисов по организационните въпроси Цветан Цветанов. Както на тлаката всички са вперили взор в Огнянов, в Хасково всички гледаха на Цветанов като на спасител на местната организация, стройно изградена на роднинско-приятелски принцип.

И се надяваха трусовете да не ги застигнат. Делян Добрев се появи като мъченик, когото злите врагове не оставят на мира. А всички в хор го разкандърдисваха да не излиза от политиката. Всичко това ме омерзи и струва прекалено скъпо на моето семейство", разказа разчувстван Добрев пред съпартийците си, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Той обяви, че ще съди Елена Йончева за набеждаване. Цветан Цветанов подсили ефекта от случващото се със затрогващи думи за депутата и бивш енергиен министър Делян Добрев. Описа го като "достоен, честен, почтен човек". Припомни силните министерски дни на Добрев в енергийното министерство и дори му приписа идеята за санирането. И припомни, че именно Добрев е оглавявал комисията в парламента, събрала доказателствата срещу Овчаров. Извън аплаузите и речите запознати с работата на общината подозират, че в дъното на шуробаджанашкия скандал с назначенията стоят спорове около разпределяне на обществени поръчки в общината.

Повод за спора им се превърнали 2-та милиона лева, които отпусна правителството за справяне с проблема с урана в питейната вода. Сумата беше гласувана още в първите дни на кабинета "Борисов 3" и издействана по лична инициатива на депутата. Делян Добрев използва случая, за да обясни, че опорните точки на кмета идвали от "една партийна централа" на БСП.

А общината е загубила двама професионалисти, визирайки заместниците на градоначалника Милена Трендафилова и Евгени Консулов, които са си подали оставката заради "интригите в общината".

В интервю за сайта haskovo. Той обяви още, че екипът на общината е работил добре, а ако е имало проблеми, те са свързани с процедури.

И допълни, че няма значение дали роднини са превзели общината, ако работят добре. А Цветанов продължи към друга община. От известно време е влязъл с ролята на друг вазов герой - Миткалото. Кръстосва надлъж и нашир държавата, за да стяга редиците на партийците по места за предстоящите през 2019 г. Партийното събрание в градове и паланки ще продължи рефрена на партията за здрав дух в здраво тяло.

Ораторите редуваха изказвания в защита на депутата Добрев и искания за оставка на кмета Беливанов. И го определи като "незаменим експерт".