Смотреть крамбамбули (1998) в Full HD качестве ОНЛАЙН

Дата: 12.01.2018

крамбамбули (1998)

Хетерохромия Много кучета, като този американски воден шпаньол, са със занижен или променен ловен инстинкт, за да служат по-добре на човек. Като повечето бозайници кучетата са дихроматични и имат цветно зрение еквивалентно на нарушено цветно зрение червено-зелено при хората. Слух Редактиране Кучетата могат да разпознават звуци с ниска честота 16 до 20 Hz за сравнение при хората е 20 до 70 херца и висока честота над 45 kHz [20] при хората 13 до 20 kHz , [18] а в допълнение на това могат да движат ушите си, което им помага бързо да локализират източника на звук.

Осемнадесет и повече мускула могат да накланят, завъртат и повдигат или свалят кучешкото ухо. Кучето може да идентифицира източника на звук много по-бързо отколкото човек и да чуе звук на четири пъти по-голямо разстояние, отколкото би могъл човек. Кучетата с естествена форма на ухото по принцип чуват по-добре от тези с клепнали уши, каквито са ушите на много от домашните видове.

Обоняние Редактиране Кучетата имат близо 220 милиона обонятелни клетки на площ от приблизително площта на носна кърпичка сравнено с 5 милиона на площ от пощенска марка при хората. Някои породи са селективно размножавани за много по-добро обоняние, дори и от кучешките си събратя. Каква информация всъщност получава кучето, когато души, не е добре разучено; отначало дебатирано, сега се е наложило мнението, че кучетата различават два различни типа миризми при следене, миризма във въздуха от човек или обект преминал наскоро, и миризмата на почвата, която не се променя за много по-дълго време.

При всеки случай, треньорите на кучета са установили, че е невъзможно да се дресира куче да следи по-добре, отколкото то го прави естествено. Вместо това задачата е да се мотивира правилно и да се дресира да поддържа вниманието си върху една единствена следа и да игнорира всички останали, които иначе биха изглеждали по-интересни за едно недресирано куче. Едно напрегнато търсене на диря, например при търсене на кораб за контрабанда, може да бъде много изтощително за кучето, и кучето трябва да бъде мотивирано да продължи тази трудна задача за дълъг период от време.

Метаболизъм при бягане Редактиране Кучетата могат да генерират голямо количество енергия за кратък период от време. Кучешкото сърце и бели дробове са по-големи в сравнение с всекидневните нужди на тялото. Кучето също има сравнително повече червени кръвни телца в сравнение с човека. През повечето време кучето пази тези допълнителни кръвни телца в далака си. Когато животното се окаже в ситуация, в която е нужен пълния му метаболизъм, като например игра или боричкане с други кучета, допълнителните кръвни телца се освобождават в кръвта.

Големите сърце и бели дробове вече ще работят с пълен капацитет и кучето ще има подобрена възможност за аеробна дейност. Тази дейност ще генерира вътрешна топлина.

Кучетата, бидейки покрити с козина, имат ограничена възможност за охлаждане. След кратко време животното трябва или да спре атлетичните действия, или рискува да нарани себе си като прегрее. Човек лесно може да наблюдава този пример на интензивна активност последвана от периоди на почивка при кутретата. По време на фазата на почивка далакът събира червени кръвни клетки и животното може да диша интензивно, за да се охлади. Този раздел е празен или е мъниче. Можете да помогнете на Уикипедия като го разширите.

Има два варианта за хранене на кучето: В зависимост от възрастта си, кученцата трябва да се храня до три пъти на ден в определено време. Кучето трябва да има постоянен достъп до чиста питейна вода. Брой хранения дневно в зависимост от размера на кучето: Дребни породи до 4 месеца-3 хранения; от 3 до 10 месеца-2 хранения; Средни породи до 6 месеца-3 хранения; от 6 до 12 месеца-2 хранения; Едри и Гигантски породи до 6 месеца-3 хранения;от 6 до 15 месеца-2 хранения Размножаване Редактиране Половата активност при кучетата започва между шестия и осми месец и продължава до десетата и в редки случай до дванадесет годишна възраст.

Кучето има два цикъла на размножителна активност в една календарна година. Периодът, през време на който половата система на женското животно се подготвя за оплождане, се характеризира с набъбване увеличаване обема на външните полови органи известен като разгоненост. Периодът на разгоненост продължава от четири до петнадесет дни. В него се включва и времето, през което женското животно може да е заплодено.

Това продължава от четвъртия до осмия ден. От 3 до 5-ия ден след започване на този период става отделянето на яйцеклетките от яйчника. При чифтосването на кучетата мъжкият не може да се раздели с женската веднага след спермоотделянето. През време на заклещването, кучетата не трябва да се безпокоят или да се разделят насилствено. Бременността на кучката продължава от 58 до 62 и в редки случаи до 65 дни.

Кучката кърми малките от 35 до 50 дни. Болести и смъртност Редактиране.