Смотреть джиго (2004) в Full HD качестве ОНЛАЙН

Дата: 28.12.2017

джиго (2004)

Дървото беше хем обикновено, хем необикновено. Обикновено дърво, защото на него имаше обикновена къщичка за птици. А необикновено, защото в къщичката не живееше птиче, а момченце. Необикновено момченце, което се казваше Джиго. Съвсе-е-ем дребничък, усмихнат и весел, с коса, ярка като слънце, милион лунички и две издадени напред зъбчета.

Джиго е много, много умен. Приятел е на птиците и на децата, но е невидим за възрастните. Един ден Джиго получи по пощата черупка от кокосов орех. На нея бяха надраскани странни знаци. Джиго веднага позна, че това е маймунско писмо. Ето какво пишеше в него: Моля те ила в моя оъзис и накарай това противно крукудилище да спре да мъ турмози чи ни могъ повичи!!! Чупчи Кой би могъл да откаже на такова писмо, какво като е пълно с грешки? Нали е маймунско писмо, те са си такива.

Джиго веднага пое към пустинята, за да помогне на маймунчето Чупчи. Какво е това пустиня ли? Веднага ще ви дам рецептата: Рецепта за пустиня Съберете на едно място пясъка от Черно море и още няколко такива морета.

Това е страшно много пясък, нали? Поръсете няколко щипки сухи тревички и кактуси. Изстискайте една туба вятър - докато се получи гъста пясъчна буря. Не забравяйте да забъркате и връзка камили.

И най-важното - нито капка водица не пускайте! А сега печете на много, ама много силно слънце. Моля, скрийте рецептата, за да не я намери баба ви и да я сбърка с рецепта за гювеч! Защото пустинята не е никак приятна на вкус, нито пък съдържа разни полезнотии, като витамини, например. Съвсем не сте прави. В пустинята има чудни местенца, наричат се оазиси. Няма да ви давам рецепта, стига сме готвили.

Само ще ви разкажа за един такъв оазис насред пустинята със синьо езеро, зелени храсти, високи палми и палави маймунки. За да се добере до оазиса, Джиго прелетя няколко континента върху гърбовете на птиците и премина няколко океана с помощта на делфините. Най-сетне пристигна в оазиса, където завари Чупчи. Така викаше крокодилът и се плезеше от езерото. А Чупчи много се ядосваше. Откъде-накъде ще му викат прасе.

Ами че той е маймуна! Чупчи хем плачеше от обида, хем замеряше крокодила. Да, ама всички знаят как сълзите замъгляват очите и нито един орех не уцелваше твърдата крокодилска глава. Леле, колко заядлив беше този крокодил, дори Джиго започна да обижда.

Как може да му хрумне такова тъпо нещо - Джигово прасе? Джиго нищо не отвърна, седна на брега на езерото и се замисли. Това не означава, че започна да решава задачи по математика, а че просто се учуди.

За какво ли си мислеше това момченце? А Джиго мислеше защо ли му е на крокодила да се заяжда? Чуди се, чуди се и започва да закача маймунките.

Крокодилът не може да скача по палмите, нито да се катери, да бере орехи, да се люлее на една ръка - започна да изброява Чупчи. Чупчи се забавлява, а аз само гледам от езерото и плувам напред-назад, назад-напред. Да не мислите, че е много весело - заоплаква се крокодилът, който досега само подслушваше.

Той пък не може да плува и никога не се е возил по езерото! Двамата обиколиха езерото сума ти пъти. Джиго седеше на брега, гледаше ги как се сприятеляват все повече, пляскаше с крачета във водата и понеже беше много доволен от добре свършената работа, запя си една песничка без думи, която всички знаем.