Смотреть доктор (1991) в Full HD качестве ОНЛАЙН

Дата: 31.12.2017

доктор (1991)

Ранни години[ редактиране редактиране на кода ] Андре Ромъл Йънг е роден в Комптън Калифорния на 18 февруари 1965. След слаби резултати в училище бива преместван още няколко пъти в други училища. На 15-годишна възраст запопчва да харсва рап и не се фокусира толкова в училището, а в музиката.

Кариера[ редактиране редактиране на кода ] След първи признаци на страстта към музиката най вече рапът, започва да посещава рап клубове за да гледа изпълнения на други артисти. A[ редактиране редактиране на кода ] През 1986 г.

Музикална компания е собственост на местен рапър на име Изи И Eazy E. A и още други рапъри от Лос Анджелис , като Айс-Ти Ice-T и други правят песни против властите, щатското и централното правителство, както и за уличният, в повечето случаи гангстерски начин на живот. Албумът успява да си пробие път до някои радиостанции, но федералното правителство го спира от разпространение в ефир.

След като Айс Кюб напуска групата през 1989 г. След скандал с откривателят Eazy E , през 1991 г. Този съвет му дава текстописецът на групата The D. Death Row Records[ редактиране редактиране на кода ] След скандала с Изи И, той решава да се противопостави на него и на останалите, като заедно с бодигарда му Шъг Найт създават нова музикалната компания, наречена Death Row Records.

Дре започва работа по първия си самостоятелен албум The Chronic през 1991 г. Албумът е насочен главно срещу Изи И и N. В албума участва и откритият от него млад талант Снуп Дог , и албумът се превръща в изключително успешен. Той става тройно платинен продажби над 3 млн. След като открива талантливия рапър Снуп Доги Дог, през 1993 г. Дре продуцира дебютния му албум Doggystyle. Aлбумът е изключително успешен и Снуп Доги Дог добива популярност в цял свят, като достига до първото място на класацията по продажби на албуми Билборд 200.

Въпреки този успех Др. Дре напуска компанията през май 1996 г. В продължение на 2 години Дре търси добри изпълнители за звукозаписната си компания, докато през 1998 чува за талантлив рапър от Детройт , и го забелязва в нощен клуб. Той е изумен от неговия талант тъй като е бил бял рапър.

Отначало той и компанията му получават доста критики, тъй като Еминем е бял. След като през следващата година Еминем печели Грами за най-добър рап албум, името му се прочува сред аудиторията.

Наред с Еминем и 50 сент, още много други се превръщат в звезди. Дре не само получава статут като Рап символ, но и като продуцент. След като прекарва няколко години продуциране на песни и албуми за други изпълнители, през 2004 Дре започва нов бизнес на свои аудио слушалки Beats By Dre.

През юли 2008, слушалките са издадени и в следващите месеци и години, стават най-популярните в света. В май 2014 технологичният гигант Апъл компания , им предлага 3 милиардна оферта, за партньорство. Според списание Форбс Др. Дре е един от най-богатите рапъри в света, и остъпва само първото място на Шон Комбс. През 2014 е изчислено, че нетната му стойност е 650 милиона долара. Личен живот[ редактиране редактиране на кода ] Др. Дре е женен от 1988, но след това се жени още един път през 1996 година.

Има 2 деца от първата си съпруга, и две от 2-та. През 2008 изгубва вторият Си син от първата му съпруга, който е открит мъртъв в дома на майка си заради свръх доза хероин.